O mnie

0171_Karolina_Całkiem_Zdrowo_kopia-removebg-preview.png

Karolina Rybarska

Dietetyk

Poznajmy się lepiej!

Mam na imię Karolina i jestem dietetykiem klinicznym. Pomagam kobietom z niedoczynnością tarczycy i Hashimoto odzyskać zdrowie i dobre samopoczucie.

Jestem dietetykiem z całkiem innym podejściem do diety. Nie uznaję sztywnych zasad ani gotowych jadłospisów „spod szuflady”. W swojej pracy kieruje się ideą, że odpowiednia dieta to podstawa do zdrowego życia. Dietoterapia to nie jest nauka ścisła, gdzie wszystko jest czarne i białe. To, co dla jednego jest lekarstwem, dla drugiego może okazać się trucizną, dlatego do swoich podopiecznych podchodzę w sposób holistyczny, czyli całościowy. Każdy ma swój indywidualny powód i cel, dla którego podejmuje zmiany. Staram się zrozumieć oczekiwania oraz potrzeby swoich pacjentów. Moi podopieczni dostają zindywidualizowane zalecenia, dzięki którym uczą się, jak prawidłowo się odżywiać. Podkreślam również, że zmiana nawyków żywieniowych to proces systematyczny i długoterminowy. Nie warto z dnia nadzień wyrzec się wszystkiego, co niezdrowe, bo gwarantuję, że każdy szybko się zniechęci. Stopniowa i systematyczna praca to klucz do sukcesu.

Pomagam znaleźć przyczynę problemu i jego rozwiązanie. Wspieram w procesie zmian w żywieniu. Inspiruję i daję wiedzę – a więc wszystko, czego Ci potrzeba, by poczuć, że znów panujesz nad swoim zdrowiem i samopoczuciem!

Do moich szczególnych zainteresowań należy dietoterapia w Hashimoto, ponieważ sama zmagam się z tą chorobą. Po znacznym poprawieniu się moich wyników tarczycowych, zdałam sobie sprawę jak kluczowe znaczenie ma odpowiednio dobrana dieta. Moją historię możesz przeczytać: TUTAJ

O Hashimoto i niedoczynności tarczycy miałam również przyjemność rozmawiać w mediach. Posłuchaj mojej audycji w radiu RDC

Co mnie wyróżnia?

Indywidualne podejście do swoich podopiecznych

Nietypowe i innowacyjne podejście do diety

Brak sztywnych zasad

Dlaczego możesz mi zaufać?

Jestem dyplomowanym dietetykiem. Swoją działalność prowadzę od 2014 roku Od początku swojej kariery najwięcej pracowałam z kobietami chorującymi na niedoczynność tarczycy i Hashimoto. To właśnie dietetyka kliniczna stała się moją pasją i kierunkiem, w którym wciąż się kształcę.

Sama mam Hashimoto i rozumiem potrzeby kobiet, które zmagają się tą chorobą. Po znacznym poprawieniu się moich wyników tarczycowych, zdałam sobie sprawę jak kluczowe znaczenie ma odpowiednio dobrana dieta.

Cały czas się szkolę, ponieważ edukacja i powiększanie swoich kompetencji jest dla mnie priorytetem i wyznacznikiem dobrego specjalisty. Moje dyplomy i certyfikaty możesz obejrzeć poniżej.

Umiem słuchać potrzeb moich podopiecznych. Empatia, zaangażowanie, rzetelność i merytoryka to filary mojej pracy. Zobacz co o mnie mówią moi podopieczni:


Umów się na konsultację!